uk0 800 311 777 - Служба підтримки вступника
uk0 800 311 777 - Служба підтримки вступника

Студент Університету Андрій Сергієнко вдало дебютував на чемпіонаті світу серед ров’язувачів шахових композицій

Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого. > Спорт та культура > Студент Університету Андрій Сергієнко вдало дебютував на чемпіонаті світу серед ров’язувачів шахових композицій

19-20 жовтня у грецькому місті Родос відбувся 44-й чемпіонат світу серед ров’язувачів шахових композицій. За перемогу у чемпіонаті змагались 65 шахістів із 20 країн світу. Змагання відбувалося у 6 турів, протягом яких було потрібно розв’язати 18 завдань, по три у кожному турі (за повне розв’язання одного завдання нараховується 5 балів). Студент Університету Андрій СЕРГІЄНКО (4 курс, Слідчо-криміналістичний факультет) дебютував у складі команди України. У підсумку українські шахісти набрали 104 бали та посіли 13-е місце. В особистому заліку Андрій набрав 47.75 балів з 90, завдяки чому він додав до свого рейтингу 83.24 пункти – це найбільший показник серед усіх учасників чемпіонату.

За програмою Конгресу з шахової композиції для його учасників було проведено декілька тематичних конкурсів складання. У здобутку Андрія Сергієнка 3-е месце у 5th Youth Chess Composing Challenge 2021, а також схвальна відзнака за етюд у конкурсі 13th Arves Jenever Tourney, який був запропонований суддями чемпіонату світу для розв’язання учасникам у третьому турі.

Вітаємо Андрія та бажаємо подальших успіхів!