uk0 800 311 777 - Служба підтримки вступника
uk0 800 311 777 - Служба підтримки вступника

Університет прийняв чемпіонати України з класичних шахів серед чоловіків та жінок

Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого. > Університет > Університет прийняв чемпіонати України з класичних шахів серед чоловіків та жінок

З 7 по 17 грудня в Навчально-бібліотечному комплексі Університету проходили 90-й чемпіонат України серед чоловіків та 81-й чемпіонат України серед жінок з класичних шахів. 10 найкращих шахістів і шахісток країни зіграли за коловою системою у 9 турів.

Гросмейстер Андрій Волокітін набрав 6 з 9 очок і переміг у 90-й національній першості серед чоловіків, випередивши на 0,5 очка Юрія Криворучка (друге місце) та на 1 очко Кирила Шевченка (третє місце). Представник шахового спортивного клубу «Юридична академія» Олександр Моїсеєнко розділив 3-4 місце, але за додатковими показниками залишився четвертим. Випускник нашого Університету Володимир Оніщук став п’ятим.

Серед жінок чемпіонкою України 81-го сезону стала міжнародний майстер Катерина Должикова, яка набрала 6 із 9 очок. На 0,5 очка відстали Ольга Бабій (друге місце) та Олена Мартинкова (третє місце). Представниця шахового клубу Університету Євгенія  Долуханова, якій не вистачило 0,5 очка до призового місця, стала шостою.

На урочистому закритті чемпіонатів перший віце-президент федерації шахів України Юрій Гнип подякував ректору Університету Анатолію Гетьману та всьому колективу за високий рівень організації та проведення чемпіонатів.

З детальними результатами можна ознайомитися на сайті Федерації шахів України.