uk0 800 311 777 - Служба підтримки вступника
uk0 800 311 777 - Служба підтримки вступника

Фотохудожники Університету підкорюють віртуальну реальність

Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого. > Спорт та культура > Фотохудожники Університету підкорюють віртуальну реальність

Оригінальний різдвяно-новорічний подарунок – 3D-аеротур середмістям Харкова – для харків’ян та гостей міста підготували визнані майстри світлопису доцент кафедри криміналістики Національного юридичного Університету імені Ярослава Мудрого Василь БІЛОУС і старший лаборант лабораторії технічного забезпечення навчального процесу Павло ПЕРВУШИН.

За словами Василя Білоуса, відомого широкому загалу в якості аеровідеографа багатосерійних відеофільмів «Український стиль з Максом Розенфельдом»   та «История медицины в лицах» (серії: 1.19, 1.22 – 1.29.), упроваджуючи технології віртуальної реальності (virtual reality technology) в навчальний процес з аерокосмічної криміналістики, спрямованої на фахову підготовку успішних правників майбутнього, важко було не захопитися естетичною і документальною сторонами аерозйомки. Перша дозволяє осягнути велич природи і архітектури Батьківщини з висоти пташиного польоту, друга – закарбувати їх у сучасному форматі та зберегти для прийдешніх поколінь.

«Діджиталізація всіх сфер життєдіяльності соціуму – всесвітній тренд. Для нашого творчого тандему створення цифрових моделей найбільш знакових архітектурних ансамблів мегаполісу, у якому вже третє століття поспіль здійснює підготовку найкращих юридичних кадрів наш Університет, – це не тільки креативний спосіб самореалізації, але й інноваційний метод: збереження національної культурної спадщини; розкриття привабливості Харкова для внутрішнього та міжнародного туризму; утвердження Національного юридичного Університету імені Ярослава Мудрого в статусі лідера створення й розвитку не тільки гуманітарних знань і технологій», – наголосив Василь Білоус.

Павло Первушин запевнив: «Презентоване – це лише коротка «демонстрація можливостей», оскільки віртуалізації заслуговує левова частка Харкова. Тож подальші творчі плани надзвичайно грандіозні, проте реалістичні. Адже дбайливо і послідовно зрощувана команда аерокриміналістів з витонченим смаком з року в рік тільки зростає. Кількісно та якісно!».